Η ηλεκτρονική αγροτική εφημερίδα Ημαθιώτικη Γη έγγραψε για την Agro-U

By Newspapers

Η πανδημία του Covid-19 – μάλλον το σημαντικότερο γεγονός παγκόσμιας σημασίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – έφερε τον κόσμο αντιμέτωπο με πρωτόγνωρα προβλήματα και προκλήσεις. Κι ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στα νοσοκομεία, τις κλίνες εντατικής θεραπείας, στα διαγράμματα της εξέλιξης της πανδημίας και στην παγκόσμια υπερπροσπάθεια για δημιουργία εμβολίου, υπάρχει ένα πρόβλημα που περνάει στα ψιλά των εφημερίδων, παρότι είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Το πόσο σημαντικό είναι θα γίνει οδυνηρά φανερό στην πορεία, εάν δεν ληφθούν μέτρα.Η συγκομιδή φρούτων και λαχανικών σε όλη την Ευρώπη στηρίζεται κυρίως σε εισαγόμενο εργατικό δυναμικό.Στην παρούσα συγκυρία, όμως, που οι χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους, φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν να σαπίσουν αμάζευτα στα χωράφια. Όσοι μπορούν καθυστερούν την ωρίμανση σε κάποια είδη.

Διαβάστε την συνέχεια στην Σελίδα τους!
http://www.imathiotikigi.gr/index.php/agrotika/program/item/8255-agro-u-gia-agrotes-pou-anazitoyn-ergates-gis-anergous-pou-theloun-na-ergastoyn-sta-xorafia-dorean-eggrafi-me-3-apla-vimata?fbclid=IwAR2TESurCKA-slGeMubp0nCke8sGhpXSV6nf9CGf7yodYydl-2ytLXsG64I